Tips til jobsøgere

Det dårlige CV

01:30 17.082 visninger
Emil Ejlersen fra Irma, fortæller om sine oplevelser med mangelfulde CV'er og kommer med gode råd til at sende det bedst mulige CV.

Hent video som lydpodcast

Kommentarer

Peter 20. januar 2013 15:38 Slet

Jeg er ikke helt enige i det med reference-personer på CV'et. Jeg mener, dette bør komme i forbindelse med selve samtalerne.. I øvrigt kan man ofte bruge LinkedIn til dette. Desuden syntes jeg det er uskik at kontakte referencepersoner, INDEN man har fået "go" for den person, som er til samtale. Denne uskik praktiseres stort set kun i Danmark.

Mht. længden af CV'et afhænger dette af jobbets kompleksitet. Hvordan skal firmaet vide, hvad man har lavet, hvis det ikke fremgår af CV'et. Det er selvfølgelig vigtig, at det er meget overskueligt og nemt at finde.

Birte Tofte-Hansen 20. januar 2013 14:36 Slet

Jeg er ikke enig med Emil E. om at man skal skrive en reference på sit CV, da den kommende arbejdsgiver jo altid bør spørge ansøger om han må ringe til en tidligere leder - og så vil han kunne få en reference i den sammenhæng. Flere konsulenter fra Anden Aktører anbefaler også at man undlader en reference på sit CV.

I øvrigt kan en kommende arbejdsgiver heller ikke bruge mundtlige, subjektive (måske irrationelle) udtalelser fra en tidligere leder - Der skal jo - som bekendt - to til en tango. Selv om man ikke danser godt sammen med den ene, kan man sagtens gøre det med den anden!

Søren Holck 16. januar 2013 01:17 Slet

Fik lige genialt input til mit CV, jeg har aldrig tænkt på at skrive min ref-person på, tak

Steffan Thygesen 10. januar 2013 11:22 Slet

Jeg kunne nu godt bruge det til noget, og har omgående rettet mit CV til. Ja, det var som taget ud af munden på ham, som et halvsløjt CV før. Nu er det rettet til.

Rita Breum 10. januar 2013 08:13 Slet

Jeg synes at et CV skal kunne læses uden ansøgningen. Derfor er jeg ikke ening i at det er et dårligt Cv når det indeholder et resume.

Tilføj en kommentar...
Post som (log ud)