Foredrag for jobsøgende

Birgitte Baadegaard - Så søg det job og få det!

40:10 3.058 visninger
16. november 2012 Birgitte Baadegaare, kvinder
Birgitte arbejder hovedsageligt med outplacement af kvinder og fortæller her om de mønstre især kvinder følger i deres jobsøgning.

Hent video som lydpodcast

Kommentarer

Gry Nielsen 18. december 2012 11:31 Slet

Når vi ser børn som en hæmsko for karrieren er det måske tid til at tænke anderledes!

Jeg er ikke enig i at vi som kvinder skal være mere mandsk! Vi skal i stedet skabe mere empati i verden end at drøne af sted med to syge børn i bilen. Selvom det ikke er en traumatisk oplevelse, så vil vi gerne være den foruden og have det godt med at vi passer på hinanden og gør os mere klar til det vigtige møde på arbejdet i morgen eller på mandag. Vi skal skabe plads til børn i samfundet. Plads til at mor og far har TID til børn. Så må børnefamilier gå ned i tid og få TID og RÅD til det af samfundet. Børn er vores FREMTID. Hvilke børn vil vi have? Børn som vi ikke har haft TID til? Børn som er blevet tilsidesat eller nurset på en forkert måde...slik fremfor samværd - tilsidesat så mor og far kan dyrke karrieren? Skal vi have børn i samfundet på disse vilkår? Børn er blevet mere usikre, med mindre selvværd og hvorfor? Svaret er da lige til. Vi giver dem ikke tid ...tid til at tage ansvar ...tid til at prøve...tid til at ture...Derfor tager jeg ikke bilen på arbejde for at nå et ”vigtigt” som du anbefaler, med to børn som skal kaste op! Jeg vil gerne dyrke karrieren men der SKAL også være tid og plads til børn. Vi skal den anden vej. Samfundet skal skabe plads til vores børn.
Jeg må og min mand må dyrke karrieren på nedsat tid. I øvrigt mener jeg at karrieren er mest effektiv i de første 4-5 timer, herefter kan det diskuteres hvor meget du kan leverer. Så hellere gå hjem og dyrke dine børn på en rar og sund måde med TID. Så drop de to biler, det kæmpehus, sommerhuset og de to rejser om året, hvis det er det der skal til. Børn skal have samvær og tid. Ikke to rejser hvor de alligevel bliver underholdt af andre – og forældrene kan få lov og sige : ja så kunne mor og far slappe af! Det gør mig så ondt. Har vi virkelig glemt hvordan vi er sammen med vores børn. Er børn blevet så meget en hæmsko for samfundet? Jeg tror helt ærligt at det er tid til at tænke børn ind i vores samfund på en helt helt anden måde! Faktisk kan børn måske blive dem som reder far og mor fra at blive stresset på arbejdet hvis vi indså hvor vigtigt det er at give mor og far tiden til at være sammen med deres børn og lærer dem at kende.
Forstil dig at du kom til en jobsamtale og konklusionen lød sådan her:
Ja vi har jo ansat dig fordi du har to børn i skolealderen for det betyder jo at du kun MÅ arbejde 30 timer og det er lige det vi mangler! Vi mener at det er vigtigt at glemme sit arbejde for en stund og være familie eller lave noget andet frem for at have en såkaldt ”firmaets mand”. Det har vist sig at det giver os mere glade og kreative medarbejdere. De møder hver dag med fornyet energi fordi de har været lidt på afstand af gårdagens arbejde!

Tilføj en kommentar...
Post som (log ud)